Ishavskatedralen - Tromsøysund menighet

Organister sommeren 2019

László Attila Almásy

László Attila Almásy ble født i 1962 i Budapest. Han begynte å lære å spille orgel med József Kárpáti og István Baróti. Senere studerte han piano ved Franz Liszt Music Academy i Budapest  med István Lantos og Edit Hambalkó og ble uteksaminert i 1986, og året etter studerte han orgel med Gábor Lehotka

Han har fått priser i orgelkonkurranser i inn- og utland. Han har spilt orgelkonserter over store deler av verden.

Han er for tiden aktiv som organist for Lajos Bárdoskir ved Kirken av det hellige hjerte i Városmajor, Budapest. Han spiller også regelmessig på gudstjenester i St. Anne’s Church i byen Upper Water Town District. I årene 1986 – 2011 akkompagnerte han og underviste piano og orgel på Bartók Béla Music School, Budapest. Siden september 2013 har han undervist i piano på Weöres Sándor skole i Gyömrő, Ungarn.

 

Jens Amend

 

Jens Amend har studert kirkemusikk ved Universitetet for musikk og utøvende kunst i Frankfurt am Main.

I 1994 grunnla han «collegium vocale» Kirchberg, et supraregionalt kor, som han utførte mange oratorier sammen med. Han har også jobbet som kantor og organist ved katedralen kirken i Lampertheim. Han har vært med på mange radioopptak, samt vært med på CD-utgivelser.

Han anses å være en spesielt dyktig utøver av Bachs orgelverk og tysk romantikk, og har vunnet flere viktige internasjonale orgelkonkurranser både i Tyskland, Luxembourg og Russland.

For øyeblikket konsentrerer Jens Amend seg om de mange kjente orglene i Europa og Sør-Amerika.

I tillegg til hans konsertaktiviteter, underviser han på kirkemusikkopplæringssenteret i Kurhessen-Waldeck i Schlüchtern og, samt på på konservatoriene i Nizjnij Novgorod og St. Petersburg.

I 2011 lanserte han sin første solo-CD på barokk Gloger-orgelet i Kongsberg. Ytterligere informasjon finnes på hans hjemmeside: http://www.Jens-Amend.de

 

 

Henrik Beckstrøm

Henrik Bechstrøm ble født i Bodø i 1996. Han begynte å spille orgel da han var 12 år, og hadde da Bjørn Andor Drage som lærer. Han er for tiden kirkemusikk-student på bachelornivå ved Norges Musikkhøgskole, og fullfører graden ved slutten av semesteret. Han har gått hos professor Terje Winge. Videre skal han gå utøvende master i orgel i Oslo. Han ønsker å fordype seg i fransk-romantisk musikk, særlig Louis Viernes orgelsymfonier.

Han har vært piano- og orgelsolist ved en rekke anledninger: Tromsø Byorkester i 2014, Bodø Harmonimusikk i 2015, Prijatno kammerorkester i 2017 og 2018, og NMHs slagverksensemble i 2018.

Alessandro Bianchi

Alessandro Bianchi ble født i Como og studerte på musikkonservatoriet  Piacenza.
Han er den kunstneriske direktøren for den musikalske foreningen «Amici dell’Organo di Cantu» og organist i den anglikanske kirken St. Edward’s Confessor i Lugano.
Han har spilt på mer enn 2000 konserter på ulike konsertturneer og orgelfestivaler over hele verden.
Han har holdt forelesninger  italiensk musikk i Italia, England, Tsjekkia, Tyskland, Spania, USA, Singapore og Mexico. Han har gjennomført flere CD- og radio-TV-sendinger og -opptak i Europa, USA og Brasil.
Han har vært  jurymedlem i flere orgelkonkurranser, og flere komponister har dedikert nye orgelverk til han.I 2014 tildelte byen Cantu ham tittelen «Æresborger» for sitt arbeid innen kunst og kultur.

 

Clarinet & Organ

Hans Uwe Hielscher

Hans U. Hielscher har vært organist på Marktkirche i Wiesbaden, Tyskland siden 1979. Han studerte  på Detmold State Academy of Music og i Paris/Rouen, Frankrike. Han studerte også carillon på The Dutch Beiaardschool i Amersfoort, Nederland.

Hans har presentert mer enn 3.500 orgel solo over hele verden, og konsertturene har tatt ham til alle europeiske land, USA, Bahamas, Israel, Island, Sør-Afrika, Australia, New Zealand, Japan, Hong Kong, Singapore og Bangkok. Han har vært med på radio- og tv-sendinger, 22 CD-opptak for ulike internasjonale selskap og er forfatteren av bøkene «Alexandre Guilmant – Liv og arbeid», «Berømte orgler i USA», «The Organ of Wiesbaden Marktkirche».

Han er også  komponist og har publisert rundt 50 verk for orgel. Hans U. Hielscher er blitt æret av den franske regjeringen i Paris for sitt verdensomspennende engasjement i fransk orgelmusikk og nominert til «Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres» i 1985.

http://hielscher-music.de

Dina Ikhina

Mika Kamil

 

Egor Kolesov

 

Egor Kolesov ble født i St. Petersburg i 1989. I 2004 kom han på tredjeplass i den internasjonale konkurransen for unge musikere «Jeg er en komponist». Fra 2004 til 2008 studerte han orgel under Y. Semyonov, St. Petersburg.

I 2013 ble Egor Kolesov uteksaminert fra orgelklassen ved Det russiske musikkakademiet oppkalt etter Gnesins i Moskva (undervist av æret kunstner av Russland, professor A. Fiseisky). Etter to år ble han i tillegg undervisningsassistent i orgelklassen ved det samme akademiet.

I 2009 deltok Egor Kolesov på orgelmusikkfestival i Alkmar (Nederland), og perfeksjonerte sine ferdigheter der under ledelse av Reinhard Jaud, Pieter van Dijk, Frank van Wijk, Bine Brindorf, Paolo Crivellaro, Dietrich Wagler.

I 2011-2015 deltok Egor Kolesov i masterklasser under professorene P. Planyavsky, M. Schoenheit, G. Gnann, H.-J. Kaiser, D. Roth, G. Barber, M. Boecker, M. Schmeding.

Han opptrådte med orkesteret «Russian Philarmony» (ledet av S. Tararin og D. Yurovski) i Svetlanov-salen i musikkhuset i Moskva, filharmoniene i Tver og Moskva. I oktober 2011 var Egor Kolesov den første i Russland for å utføre Concertino av M.B. Jimenez for orgel og orkester.

I juni 2011 vant Egor Kolesov den andre allrussiske konkurransen for orgelspillere «Sancta Caecilia» i Krasnogorsk, og i oktober 2012 en allrussisk konkurranse for orgelspillere i Kaliningrad. I november ble Egor Kolesov ble laureat av The First Odoyevsky International Organ Competition (Moskou).

I 2016 – 2017 deltok Egor Kolesov i master-klasser av Jean-Paul Imbert i L’Alpe d’Huez (Frankrike). Egor Kolesov spilte konserter i konsertsesongen i L’Alpe d’Huez i 2016-2017.

Egor Kolesov har hat ten rekke spillejobber som organist i Russland, Hviterussland, Estland, Tyskland, Frankrike og Danmark. Siden 2017  Egor Kolesov jobbet som orgellærer ved St. Petersboug musikkskole oppkalt etter N.A. Rimsky-Korsakov. Egor Kolesovs er spesielt opptatt av  russisk musikk for orgel, fransk symfonimusikk, musikk fra 1900-tallet og moderne musikk («Commotio» av Carl Nielsen, «Gmeeoorh» av Iannis Xenakis, Etudes av Gyorgy Ligeti og mange andre mindre vanlige orgelstykker).

 

Denis Makhankov

Mikhail Mishchenko

 

Linde Mothes

4784132_1235081[1]

Linde Mothes er utdannet som kirkemusiker i Dresden,  Tyskland og i Paris. Hun har arbeidet som kirkemusiker i Berlin, og som høyskoledosent i orgel og korledelse i Halle og Dresden. Hun setter stor pris på mangfoldigheten som yrket som kirkemusiker tar med seg, og har spilt mange orgelkonserter ulike steder  i Europa og Kina. Hun har også arbeidet som kordirigent og framført en rekke korkonserter, både a capella og oratorier.

 

David M. Patrick

David M. Patrick, født i Devonshire, England, er en av sin tids mest briljante, britiske organister. Han fikk sin musikalske utdannelse ved Royal College of Music i London, der han utmerket seg ved å vinne Stuart-prisen for orgel i 1967 og videre ved å bli tildelt den ettertraktede Walford Davies-prisen året etterpå. Denne prisen brakte ham prestisjefylte konserter både i Westminster Cathedral og Westminster Abbey, samt æren ved å bli presentert for hennes kongelige høyhet dronning Elizabeth, dronningmoren.

 Hans tidlige beslutning om å spesialisere seg i fransk romantisk og moderne repertoar fulgte logisk av hans impuls til å ta i mot de høyeste tekniske og kunstneriske utfordringene som orgelet gir. Spesielt verdt å merke seg var hans innspilling av Maurice Duruflés samlede orgelverker, spilt inn i Coventry Cathedral i 1996. Denne ble «Critic’s Choice of the Year» (kritikernes utvalgte) i BBC Music Magazine i 1997, og inkludert i en liste på tre særdeles anbefalte innspillinger i BBCs program «Building a Library» i Mai 2006. I et brev til David M. Patrick skrev den nå avdøde Marie-Madeleine Duruflé (Maurice Duruflés enke): «Dine tolkninger av M. Duruflés verker er utmerkede, jeg gratulerer Dem med dette….bra.…veldig bra….briljant….BRAVO.»

 David M. Patrick har gitt offentlige konserter ved mange store konsertsteder i Storbritannia, USA, Canada og Europa i tillegg til mange konserter for BBCs Radio 3 på kjente, britiske orgler. Mange av hans innspillinger, der man kan høre orglene i Gloucester Cathedral, Buckfast Abbey, Katarinakyrkan i Stockholm og Coventry Cathedral er tilgjengelige på Amazon, iTunes og Spotify. Videre informasjon kan finnes på http://www.impulse-music.co.uk/davidmpatric

Ruslan Shmelkov

Euwe Zijlstra