Ishavskatedralen - Tromsøysund menighet

Organister sommeren 2017

Francisco Amaya

Francisco Amaya ble født i Alcoy (Alicante, Spania). Høyere grad i orgel, og  mastergrad i forskning  fra Miguel Hernández Universitetet i Elche. Har hatt en stilling som professor i kor- og instrumentprosessor siden 1992. Ansatt ved Torrent Musikkonservatorium som orkester- og bandprofessor.

Han studerte piano med Pilar Mompó, orgel med Adolfo Gutiérrez Viejo og ledelse av instrumentale ensembler med Francisco Cabrelles. Mellom 1994 og 1998 var han kor- og orkesterleder i Internationale Bachakademie Stuttgart med Helmuth Rilling.

Hans repertoar omfatter stykker fra gammel til moderne musikk. Den høyeste anerkjennelsen kom i 2012, da han ble invitert til å utføre i avslutningsseremonien på den årlige festivalen for New Organ Music (AFNOM) i London, som deltok i 60-årsjubileet av Queen Elizabeth IIs krigsherregård, og spilte en konsert i Westminster Abbey.

Han har utviklet en bred konsertkarriere, med fokus på sin aktivitet i formidling av spansk orgelmusikk. Hans har vært involvert i en mengde orgelfestivaler.

Hans daglige arbeid omfatter aktiviteter relatert til kammermusikk er, og han spiller sammen med flere instrumentalister og sangere som Martín Baeza, Benjamín Moreno, Jose Mª Ortí og Reinhold Friedrich (trompeter), Blanca Gómez, Rosana Barrena og Jacqueline Wagner (sopraner), Rafael Soriano (opptaker).

I dag driver han sitt arbeid i Franciscan Monasterio de Nuestra Señora de los Ángeles, i Ruzafa (Valencia, Spania).

 

Loreto Aramendi

Loreto Aramendi startet sine studier ved Conservatoire of San Sebastian, hvor hun fikk høyere grader i piano, cembalo, orgel og kammermusikk med Loreto F. Imaz, Esther Mendiburu og Cristina Navajas.

Hun studerte orgel på Nasjonalkonservatoriet i Bayonne med Bernadette Carrau og Esteban Landart, og mottok gullmedalje og førstepris ved fullendt avansert gradskurs.

Hun trådte inn i det nasjonale høyere konservatoriet i Lyon (CNSMD), og jobbet med Jean Boyer, Louis Robilliard, J. Von Oortmersen og Liesbeth Schlumberger, og oppnådde førstepremien med “Mention trés bien” og hennes nasjonale diplom for høyere studier med spesialisering i orgel.

Hun fortsatte deretter sine studier over en periode på fem år på National Regional Superior Conservatoire i Paris med Noelle Spieth. Samtidig jobbet hun med J. Rouvier, på spesialisering i piano.

Hun studerte piano i tre år i Barcelona med Edith Fischer og Jorge Pepi. Hun har gjennomført avanserte kurs med professorer som blant annet M. Radulescu, J. Oortmersen, W. Jansen, D. Moroney, R. Requejo, Roberto Szidon, Claudio Brizzi og Sakharov. Hun har holdt flere konserter på internasjonale festivaler i Spania, Italia, Nederland, Belgia, Argentina, USA, Storbritannia og Frankrike.

Hun har samarbeidet med det baskiske symfoniorkester i mange år, og spilt inn to plater med dem. Samtidig har hun en grad i psykologi fra Universitetet i Baskerland (UPV).

Hun er for tiden professor ved F. Escudero Conservatoire i San Sebastian og hovedorganist på Cavaillé-Coll-orgelet (1863) i basilikaen Santa María del Coro. Ida hun er interessert i rørorganets byggeprosess, har hun samarbeidet og deltatt siden 2014 i flere orgelforbedringsarbeid i Frankrike og Spania.

I 2015 publiserte hun en dobbel CD innspilt på Cavaillé-Coll-orgelet (1863) i Santa Maria del Coro-basilikaen med verk av C. Franck, F. Liszt, J. Brahms og Ch. Tournemire, som mottok 4-stjernesprisen fra “Choir & Organ” Magazine, og ble anerkjent av “The Sydney Organ Journal”.

Hennes planer for de neste årene inkluderer konserter  i Japan, USA, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland.

 

 

Henrik Bechstrøm

Henrik Bechstrøm har spilt orgel siden han var 13 år. Siden har han vært heldig å få være pianosolist med Tromsø byorkester og Bodø Harmonimusikk. Senere har han valgt å fokusere mer på orgel. I 2016 vant han Drømmetreffet, og fikk reise til Kölnerdomen og prøve det mektige orglet og spille på en av messene.

Henrik Bechstrøm studerer for tiden kirkemusikk på Norges Musikkhøgskole, og har nylig avlagt 2. års spilleeksamen.

Programmet vil bestå av eksamensrepertoaret i sin helhet.

 

Petra Fluhr

Petra Fluhr, oboist ved den tyske statsfilharmonien i Rheinland-Pfalz, har en  musikkutdanning  med fordypning i obo fra statlige musikkhøgskolen i Mannheim, deretter orkestermusikk  med Prof. Pierre Feit på Folkwang  høgskole i  Essen. Hun har flere ganger vunnet  en nasjonal ungdomsmusikkonkurranse , har fått førsteprisen i  Mozart-konkurranse Mannheim, samt  vunnet en pris i den internasjonale Young Concert Artists Competition of Royal Tunbridge Wells i England. Hun er medlem av kammersolistene i statsfilharmonien, i ensemblet Klazzixx og i diverse andre kammermusikk foreninger som hun  har opptredener  med  i inn- og utland.

 

Heidi Frielinghaus

Christoph Hintermüller

140714_christoph_hintermueller

Christoph Hintermüller er født i 1993 i Unna, Tyskland. I oktober 2013 begynte han sine orgelstudier ved Johannes Gutenberg-universitetet Mainz, under organisten Gerhard Gnann, samt orgelimprovisasjon under domorganist Daniel Beckmann. Ved siden av studiene arbeider han som organist i Mainz, som kirkemusiker i den katolske menigheten St. Pankratius. I tillegg leder han kirkekor i Mainz, Worms og Mühlheim.  I år kommer han til å studere et semester i Los Angeles, USA.

Hintermüller har spilt konserter i England, Østerrike, Frankrike, Spania, Italia og Sveits.

I sitt nåværende konsertprogram kontraster han amerikansk og europeisk orgelmusikk. Han spiller også filmmusikk på orgel.

Dina Ikhina

Kai Krankenberg

Agnieszka Kosmeca

Oliver May

Tenoren Oliver May ble født i Køln. Musikkstudier, masterklasser og videre studier, blant annet hos Paul Esswood på det Internasjonale  handelsakademiet  i Karlsruhe, samt kvalifisering ved den internasjonale Belvedere-konkurransen i Wien, muliggjorde starten på en karriere innen opera. Han har bl.a. sunget på Baden statsteater i Karlsruhe, Trierteatret, Görlitz og på en rekke operafestivaler. I tillegg deltar han jevnlig på konserter i inn- og utland med musikalske partnere som Mannheim hoffkapell, Heidelberg  kammerorkester, Merck-filharmonien,  L’Arpa Festante og ensemblet Cuvée. I tillegg arbeider Oliver May som lektor i sang ved musikkhøgskolen i Mainz.

Denis Makhankov

 

 

Linde Mothes

4784132_1235081[1]

Linde Mothes er utdannet som kirkemusiker i Dresden,  Tyskland og i Paris. Hun har arbeidet som kirkemusiker i Berlin, og som høyskoledosent i orgel og korledelse i Halle og Dresden. Hun setter stor pris på mangfoldigheten som yrket som kirkemusiker tar med seg, og har spilt mange orgelkonserter ulike steder  i Europa og Kina. Hun har også arbeidet som kordirigent og framført en rekke korkonserter, både a capella og oratorier.

Marco Lo Muscio

 

David M. Patrick

David M. Patrick, født i Devonshire, England, er en av sin tids mest briljante, britiske organister. Han fikk sin musikalske utdannelse ved Royal College of Music i London, der han utmerket seg ved å vinne Stuart-prisen for orgel i 1967 og videre ved å bli tildelt den ettertraktede Walford Davies-prisen året etterpå. Denne prisen brakte ham prestisjefylte konserter både i Westminster Cathedral og Westminster Abbey, samt æren ved å bli presentert for hennes kongelige høyhet dronning Elizabeth, dronningmoren.

 Hans tidlige beslutning om å spesialisere seg i fransk romantisk og moderne repertoar fulgte logisk av hans impuls til å ta i mot de høyeste tekniske og kunstneriske utfordringene som orgelet gir. Spesielt verdt å merke seg var hans innspilling av Maurice Duruflés samlede orgelverker, spilt inn i Coventry Cathedral i 1996. Denne ble «Critic’s Choice of the Year» (kritikernes utvalgte) i BBC Music Magazine i 1997, og inkludert i en liste på tre særdeles anbefalte innspillinger i BBCs program «Building a Library» i Mai 2006. I et brev til David M. Patrick skrev den nå avdøde Marie-Madeleine Duruflé (Maurice Duruflés enke): «Dine tolkninger av M. Duruflés verker er utmerkede, jeg gratulerer Dem med dette….bra.…veldig bra….briljant….BRAVO.»

 David M. Patrick har gitt offentlige konserter ved mange store konsertsteder i Storbritannia, USA, Canada og Europa i tillegg til mange konserter for BBCs Radio 3 på kjente, britiske orgler. Mange av hans innspillinger, der man kan høre orglene i Gloucester Cathedral, Buckfast Abbey, Katarinakyrkan i Stockholm og Coventry Cathedral er tilgjengelige på Amazon, iTunes og Spotify. Videre informasjon kan finnes på http://www.impulse-music.co.uk/davidmpatrick

Maria Scharwiess

Maria Scharwiess

Maria Scharwiess tok sine første piano- og orgeltimer som 10-åring, og har siden hun var 14 år og spilt jevnlig sykehusgudstjenester. I løpet av skoletiden, tok hun kirkemusikkeksamen ved siden av, og deretter spilte hun ti år på heltid i et band, hvorav ca. åtte år i Norge.

I 1976 reiste hun tilbake Berlin, der hun begynte å studere kirkemusikk ved Spandau Kirchenmusikschule, og tok eksamen i 1979. Siden september 1979 har hun vært ansatt i den evangeliske Nathanael menigheten, og i perioden 1999-2007 var hun kretskantor i Schöneberg.

I mer enn 20 år har hun spilt ukentlig orgelmusikk, for det meste improvisasjoner, men også jazz, rock, pop, gospelemner og internasjonale folketoner.

Julia Tamminen

 

Organist og cembalist Julia Tamminen er født i Minsk, Hviterussland. Hun har studert ved det statlige musikkonservatoriet i St. Petersburg, Russland, hvor hun i 2002 fullførte en grad i musikkvitenskap. Etter avsluttende eksamen fortsatte hun sine studier ved Sibeliusakademiet i Helsinki med professor Olli Porthan (orgel), Anssi Mattila og Elina Mustonen (cembalo). Som stipendinnehaver av finsk kulturfond avsluttet hun sine studier ved musikkonservatoriet i Amsterdam med prof. Pieter van Dijk (orgel) og Menno van Delft ( cembalo og klavikord) og fikk graden Master of Music i 2008.
Julia vant fikk andreplassen i Schnitger internajsonale orgelkonkurranse i Alkmaar, Nederland i 2007, og en spesialpris for beste tolkning av barokkmusikk på Mikael Tariverdiev orgelkonkurranse i Kaliningrad, Russland i 2011 . Hun har regelmessig opptrådt som solist og ensemblespiller i Holland, Storbritannia, Frankrike, Sverige, Finland, Island og andre europeiske land. For tiden underviser hun i orgelspill ved Helsinki Metropolia University of Applied Sciences.