Ishavskatedralen - Tromsøysund menighet

Midnattsmusikere

En team med profesjonelle og svært dyktige musikere spiller og synger på de nattlige konsertene. De jobber turnus tre og tre av gangen, og her kommer en alfabetisk presentasjon av de faste:

 

Ole Bolås

 

 

Ole Bolås (f. 1968) kommer fra Sande i Vestfold. Han debuterte i Oslo 1988. I 1989-95 studerte han ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, der han studerte med bl.a. Liv Glaser, Jens Harald Bratlie, Eva Knardahl og Lazar Berman. Han avla diplomeksamen i juni 1995. Han har holdt konserter i bl.a. Kina, Tyskland, Frankrike, Polen, USA og Litauen, samt tallrike opptredener i Norge. Han har samarbeidet med blant andre den kinesiske fiolinisten Zhong Hua Sheng, Shanghai Broadcasting Symphony Orchestra, fiolinisten Arve Tellefsen og pianisten Leif Ove Andsnes. Han har spilt inn flere CDer og mottatt priser og stipendier. I oktober 2008 tiltrådte han stilling som universitetslektor i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø. I mai 2010 var han solist med Torun Symphony Orchestra i Polen under 200-årsjubiléet for Chopins fødsel, og i mars 2011 holdt han solo recital og konsert med fiolinisten Zhong Hua Sheng på California State University i Los Angeles. I januar 2013 var han nok en gang i Kina og spilte konsert i Zhengzhou, hovedstaden i Henan-provinsen, der han bl.a. fremførte Griegs Ballade og Lyriske Stykker. Siden han flyttet til Tromsø i 2008, har han hatt en rekke konserter i Nord-Norge, både solo recitals, kammerkonserter, opera-caféer, flere hundre midnattskonserter for Hurtigruta m.m.

 

Anne Berit Buvik

Anne Berit Buvik

Anne-Berit Buvik er sopran, og kommer opprinnelig fra Sørfold kommune. Hun har studert og bodd i Tromsø siden 2004, og avsluttet sine bachelorstudier ved musikkonservatoriet i juni 2009 under professor Anne-Lise Sollied. Høsten 2014 startet hun på sin masterutdanning som hun avslutter våren 2016. Hun har i løpet av sin studietid deltatt på flere konserter under Tromsø Internasjonale Kirkefestival, Nordlysfestivalen og Festspillene i Nord-Norge. Høsten 2013 var hun en del av operakoret i NOSO og Den Norske Opera og Balletts samarbeid om oppsetningen av La Traviata i Bodø og Tromsø, og vinteren 2015 var hun med i operakoret på Eugene Onegin, et samarbeid mellom NOSO og TSO i Trondheim. Hun har flere solistoppdrag bak seg med kor i Tromsø, blant andre Vokal Nord, Grønnåsen kirkekor og Kantori Tromsø, og hun har blant annet vært solist på Mozarts Requiem, Magnificat av Bach, Gloria av Vivaldi og Duruflés requiem.

 

Ingrid Eliassen

Ingrid Eliassen (2)

Ingrid Eliassen er trompetist fra Tromsø. Hun flyttet til Oslo og startet studier ved Norges Musikkhøgskole i 2002, og har studert bl.a. med Jonas Haltia og Ole Edvard Antonsen. Under masterstudiene var hun stipendiat i Oslo Filharmoniske Orkester, og frilanset mye med ulike kammermusikkgrupper og i mange av de profesjonelle korpsene og orkestrene i Norge. Etter fullførte studier har hun hatt fast jobb som trompetist i Luftforsvarets Musikkorps, og som alternerende solotrompetist i Kristiansand Symfoniorkester. Hun har også blitt brukt som solist i ulike sammenhenger, bl.a. med Tromsø Kammerorkester i 2011. I 2012 kom hun tilbake til Tromsø, og underviser nå i trompet på musikkonservatoriet ved universitetet i Tromsø.

Grønnåsen kirkekor

kirkekoret siste

Grønnåsen kirkekor teller i dag rundt 18 sangere og holder til i Grønnåsen kirke i Tromsø. Koret deltar der i gudstjenester ca en gang i måneden men holder også jevnlig egne konserter både i og utenfor Grønnåsen kirke. Grønnåsen kirkekor har gjort seg bemerket med spennende konserter i Tromsø – alt fra renessanse- og barokkmusikk med historiske instrumenter i orkesteret, til nyskrevet moderne kormusikk. Koret har samarbeidet med mange profesjonelle musikere og solister fra inn- og utland. Gjennom sitt vennskapskor i Steinbach-Hallenberg, Thüringen (Tyskland), har koret høstet internasjonal erfaring. Korets dirigent er Hanne-Sofie Akselsen.

Foto: Svenn A. Nielsen

 

Linde Mothes

4784132_1235081[1]

Linde Mothes er utdannet som kirkemusiker i Dresden,  Tyskland og i Paris. Hun har arbeidet som kirkemusiker i Berlin, og som høyskoledosent i orgel og korledelse i Halle og Dresden. Hun setter stor pris på mangfoldigheten som yrket som kirkemusiker tar med seg, og har spilt mange orgelkonserter ulike steder  i Europa og Kina. Hun har også arbeidet som kordirigent og framført en rekke korkonserter, både a capella og oratorier.

 

Tore Nedgård

Tore Nedgård

Tore Nedgård er pianist fra Tromsø som har sin musikkutdanning fra universitetet i Trondheim. Etter studiene arbeidet han som distriktmusiker i Nordreisa i Troms. Seinere har han jobbet som frilansmusiker, arrangør og komponist innenfor en rekke sjangre, ikke minst innen teater og film. Han har spilt midnattskonserter siden 2005.

 

Bodil Onsøien

Bodilweb

Bodil Onsøien har sin bakgrunn som kirkemusiker, sanger og sangpedagog. Hun har sin utdannelse fra Trøndelag Musikkonservatorium, Høgskolen i Tromsø, avd. for Kunstfag, og senest fra Complete Vocal Institute i København, hvor hun er autorisert som lærer innen Komplett Sangteknikk. Bodil er bosatt i Tromsø, og underviser i sang ved Universitetet i Tromsø og Kongsbakken videregående skole. Hun dirigerer kor og holder sangseminar. Som utøver liker hun å utøve musikk i ulike stilarter og å bruke stemmen med allsidighet, men trives nok aller best innen tidlig kirkemusikk og i den folkelige norske vokaltradisjonen. Hun har bl.a. samarbeidet med den tyske barokkfiolinisten Volker Mühlberg og Henning Sommerro. Bodil har i de siste 10 år vært fast i sopranrekka i Vokal Nord, og er brukt som solist i ulike sammenhenger.

 

Gro-Anita Gyring Skog

Gro Anita Gyring Kval

Gro-Anita Gyring Skog (f.1985) er opprinnelig fra Sandefjord i Vestfold. Her startet hennes interesse for sang da hun var 7 år gammel og begynte å synge i Sandefjord Jentekor, siden har hun ikke sluttet å synge. Hun ferdigstilte høsten 2019 sin mastergrad i utøvende klassisk sang ved Musikkonservatoriet i Tromsø under professorene Anne-Lise Sollied og Carlo Allemano. Etter hun flyttet til Tromsø i 2012 har hun gjort flere konserter i regi av Tromsø Internasjonale Kirkefestival, medvirket ved Nordlysfestivalen, gjort flere operacaféer og operapuber, deltatt på mesterklasser med blant annet Njål Sparbo og Siri Torjesen, samt vært en del av operakoret i NOSO og Den Norske Opera og Balletts samarbeid om oppsetningen av La Traviata i Bodø og Tromsø høsten 2013. Før jul 2013 debuterte hun som solist på Bachs juleoratorium, og har i ettertid vært solist på flere store verk, blant andre Händels Messias, Mozarts Requiem, John Rutters Magnificat og Brahms Ein Deutsches Requiem

 

Ingvild Anette Staff

Ingvild4_web

Ingvild Anette Staff (f. 1988)  er født og oppvokst  i Tromsø. Hun var ferdig med master i utøvende moderne saxofon ved musikkonservatoriet i Tromsø våren 2013, hvor hun studerte under Lars Lien. Her har hun studert solistisk musikk av komponister som Luciano Berio og Sofia Gubaidulina. Under masterstudiet var hun blant annet solist med orkester i Lviv, Ukraina og Tromsø kammerorkester. Ved siden av å jobbe som freelance-musiker, underviser hun i saxofon på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole.

 

Vokal Nord

4784132_1948962[1]

Vokal Nord er Nord-Norges fremste vokalensemble. Lansdelskoret består av seksten dedikerte sangere fra hele Nord-Norge, der hver og en holder et høyt faglig musikalsk nivå. Siden oppstarten i 1997 har ensemblet valgt å spesialisere seg på nordisk a capella samtidsmusikk med bakgrunn i etnisk musikk og tekstgrunnlag fra nordområdene, samt europeisk tidligmusikk, spesielt barokk. Den prisbelønte danske dirigenten Lone Larsen er ensemblets faste kunstneriske leder.