Ishavskatedralen - Tromsøysund menighet

Mozartgalla (Nordlysfestivalen)

DATO: 28. januar 2014 kl. 20:00
STED: Ishavskatedralen
KATEGORIER: Konsert

The Lithuanian Chamber Orchestra, med solist Julia Novikova.

Det litauiske kammerorkesteret har sitt utspring i det litauiske nasjonale symfoniorkesteret i Vilnius. Det representerer dermed det ypperste av symfonisk musikk, som dette landet, med så sterke tradisjoner innenfor det klassiske musikkområdet, kan fremvise i dag. Orkesteret er for anledningen utvidet og består av til sammen 35 musikere.

Dirigent er Martynas Staskus som har vært tilsluttet filharmonien siden 1996 er én av orkesterets mest meriterte både som orkester- og operadirigent. Han leder her et program som virkelig viser kvalitetene i Mozarts musikk.

Konsertens solist er den russiskfødte sopranen Julia Novikova som etter sin debut ved Mariinsky-operaen har lagt operaverden for sine føtter med sin usedvanlig vakre og følsomme stemme. Hun er vinner av Placido Domingos «Operalia»-konkurranse. Og etter rollen som Guilda, i samspill med Domingo i den direktesendte fjernsynsversonen av Rigoletto i 2007, har hun vært en meget etterspurt solist ved alle operaene i Berlin og på konsertscenene i Wien og London for å nevne noe.

Billett: NOK 350

Mozartgalla