Ishavskatedralen - Tromsøysund menighet

Konsert med Tromsø Tensing og The Byron consort

DATO: 18. desember 2017 kl. 20:00
STED: Ishavskatedralen
KATEGORIER: Konsert

Tromsø Tensing inviterer til julekonsert sammen med guttekoret «The Byron consort» fra Harrow School i England.

Harrow er en av de eldste og mest kjente skolene i England, der over 800 gutter utdannes og bor på fulltid. Skolen har mange kjente tidligere elever, blant annet Winston Churchill som kanskje er den mest kjente.

Byron Consort er Harrows elitekor og ble opprettet i 2001 av Philip Evans (daværende assisterende musikalsk leder og dirigent, nåværende husbestyrer) som diriger koret. Koret er satt sammen av om lag tjue Harrow-gutter og fire til fem voksne. Koret synger en kombinasjon av kirke- og verdslig musikk, det meste fra renessansen, romantikken og modernismen. Mange av guttene er tidligere korister fra ledende katedral- og akademiske kor – I det siste har det blant annet vært korrepresentanter fra Westminster Abbey, King’s- og St John’s College Cambridge, Canterbury, Westminster Cathedral og Winchester Cathedral, St. George’s Chapel Windsor og Christ Church Oxford – flere av disse er musikkprisvinnere ved Harrow.

Helt fra starten har koret opptrådt regelmessig ved gudstjenester og konserter ved Harrow. De har også sunget i St Paul’s Cathedral, Westminster Abbey, Westminster, Winchester, katedralene Canterbury og Chichester, St George’s Chapel Windsor Castle, en rekke kapeller i Oxford og Cambridge, samt mange andre kirker i London. For noen år siden opptrådte koret for daværende statsminister David Cameron, den nå avdøde Hertugen av Malborough, og deres gjester ved juleselskapet på Blenheim Palace.

Koret har nå hatt seksten utenlandsturer: til Malta og Gozo, Roma (tre ganger), Venezia (to ganger), Firenze, Palermo på Sicilia, Wien og Salzburg, Stockholm, Washington og New York (to ganger), Moskva og St Petersburg (to ganger), Cape Town, Nairobi, Toronto og Chicago. Peterskirken i Roma, Markuskirken i Venezia, Santa Maria del Fiore i Firenze, Vasilijkatedralen i Moskva, samt Trinity Wall Street og St John the Divine Cathedral i New York er noen av de mange bemerkelsesverdige konsertlokalene hvor de har opptrådt.

I 2014 besøkte koret Nord-Amerika for andre gang. De opptrådte og i Trinity College sitt kapell, St Paul’s Basilika og St James’s Cathedral i Toronto, og St Mark’s Church i Niagra on the Lake. De opptrådte i the Church of the Atonement, the Rockefeller Chapel ved University of Chicago og the Roman Catholic Church of St. John Cantius i Chicago. I 2015 besøkte koret Milano og Torino, der de blant annet sang i Duomo di Milano og Sant’Ambrogio i Milano. I 2015 reiste koret til Singapore – der de ved to anledninger opptrådte for mer enn tusen tilskuere –, Hong Kong og Shanghai, der de opptrådte i bemerkelsesverdige konsertlokaler som Raffles Hotell i Singapore. I 2016 bestilte koret nye versjoner av tekstene O salutaris hostia og Tantum ergo fra den kjente engelske komponisten Gabriel Jackson. De fremførte verdenspremieren på disse i Harrow School Chapel på palmesøndag, blant publikum var komponisten selv. Under korets mest nylige utlandstur i April 2017, reiste de til Sør-Afrika og Kenya der de hold en rekke opptredener. Der opptrådte de blant annet i St George’s Cathedral i Cape Town, og i den britiske høykommissærboligen i Nairobi. Korets nåværende tur til Norge, blir deres syttende utenlandstur. Her skal det holdes opptredener i Bergen, Fitjar, Tromsø, Lillehammer og Oslo.

https://www.youtube.com/user/ByronConsort 

 

Gratis inngang – kollekt ved utgang.