Ishavskatedralen - Tromsøysund menighet

Organister sommeren 2017

Francisco Amaya

 

 

Loreto Aramendi

Henrik Bechstrøm

Petra Fluhr

Heidi Frielinghaus

Christoph Hintermüller

140714_christoph_hintermueller

Christoph Hintermüller er født i 1993 i Unna, Tyskland. I oktober 2013 begynte han sine orgelstudier ved Johannes Gutenberg-universitetet Mainz, under organisten Gerhard Gnann, samt orgelimprovisasjon under domorganist Daniel Beckmann. Ved siden av studiene arbeider han som organist i Mainz, som kirkemusiker i den katolske menigheten St. Pankratius. I tillegg leder han kirkekor i Mainz, Worms og Mühlheim.  I år kommer han til å studere et semester i Los Angeles, USA.

Hintermüller har spilt konserter i England, Østerrike, Frankrike, Spania, Italia og Sveits.

I sitt nåværende konsertprogram kontraster han amerikansk og europeisk orgelmusikk. Han spiller også filmmusikk på orgel.

Dina Ikhina

Kai Krankenberg

Agnieszka Kosmeca

Oliver May

Denis Makhankov

 

 

Linde Mothes

4784132_1235081[1]

Linde Mothes er utdannet som kirkemusiker i Dresden,  Tyskland og i Paris. Hun har arbeidet som kirkemusiker i Berlin, og som høyskoledosent i orgel og korledelse i Halle og Dresden. Hun setter stor pris på mangfoldigheten som yrket som kirkemusiker tar med seg, og har spilt mange orgelkonserter ulike steder  i Europa og Kina. Hun har også arbeidet som kordirigent og framført en rekke korkonserter, både a capella og oratorier.

Marco Lo Muscio

 

David M. Patrick

Maria Scharwiess

Maria Scharwiess

Maria Scharwiess tok sine første piano- og orgeltimer som 10-åring, og har siden hun var 14 år og spilt jevnlig sykehusgudstjenester. I løpet av skoletiden, tok hun kirkemusikkeksamen ved siden av, og deretter spilte hun ti år på heltid i et band, hvorav ca. åtte år i Norge.

I 1976 reiste hun tilbake Berlin, der hun begynte å studere kirkemusikk ved Spandau Kirchenmusikschule, og tok eksamen i 1979. Siden september 1979har hun vært ansatt i den evangeliske Nathanael menigheten, og i perioden 1999-2007 var hun kretskantor i Schöneberg.

I mer enn 20 år har hun spilt ukentlig orgelmusikk, for det meste improvisasjoner, men også jazz, rock, pop, gospelemner og internasjonale folketoner.

Julia Tamminen

j3

Organist og cembalist Julia Tamminen er født i Minsk, Hviterussland. Hun har studert ved det statlige musikkonservatoriet i St. Petersburg, Russland, hvor hun i 2002 fullførte en grad i musikkvitenskap. Etter avsluttende eksamen fortsatte hun sine studier ved Sibeliusakademiet i Helsinki med professor Olli Porthan (orgel), Anssi Mattila og Elina Mustonen (cembalo). Som stipendinnehaver av finsk kulturfond avsluttet hun sine studier ved musikkonservatoriet i Amsterdam med prof. Pieter van Dijk (orgel) og Menno van Delft ( cembalo og klavikord) og fikk graden Master of Music i 2008.
Julia vant fikk andreplassen i Schnitger internajsonale orgelkonkurranse i Alkmaar, Nederland i 2007, og en spesialpris for beste tolkning av barokkmusikk på Mikael Tariverdiev orgelkonkurranse i Kaliningrad, Russland i 2011 . Hun har regelmessig opptrådt som solist og ensemblespiller i Holland, Storbritannia, Frankrike, Sverige, Finland, Island og andre europeiske land. For tiden underviser hun i orgelspill ved Helsinki Metropolia University of Applied Sciences.